NL | GR | EN

Trainingsgroepen

Atletiek kent vele disciplines. Bij Vitalis kunnen ze, met uitzondering van het snelwandelen, allemaal beoefend worden. Om dit mogelijk te maken zijn er vier verschillende trainingsgroepen:


Loopgroep weg
o.l.v. Bart Slijper en Jascha Norder
In deze groep wordt er voornamelijk op de weg of in het park op afstanden langer dan 5 kilometer getraind. De groep is minder prestatiegericht dan de andere trainingsgroepen en er is onderling veel niveauverschil, waar altijd goed rekening mee wordt gehouden door de trainers. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan.

Trainingstijden
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45
Middellange afstand groep (MLA) - Dirk
o.l.v. Dirk Dijkstra
De MLA is bedoeld voor lopers die zich richten op de 800 t/m 5000 meter op de baan en mogelijk langere afstanden op de weg. De MLA trainingen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Op maandag is er een technische looptraining, op dinsdag en donderdag zijn er looptrainingen op de baan. Op zaterdagochtend wordt er getraind in het park of op de baan. De trainingen op maandag en zaterdag zijn niet specifiek voor MLA-lopers, maar zijn ook geschikt voor atleten van de andere trainingsgroepen. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan.

Trainingstijden
Maandag 18:45 - Technisch
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45
Zaterdag 10:00
Middellange afstand groep (MLA) - Fokie
o.l.v. Fokie Cnossen
De MLA is bedoeld voor lopers die zich richten op de 800 t/m 5000 meter op de baan en mogelijk langere afstanden op de weg. De gezamenlijke trainingsmoment van MLA Fokie zijn op dinsdag en donderdag. Op dinsdag en donderdag zijn er looptrainingen op de baan. Daarnaast wordt de maandag gebruikt voor een kracht training en kan er op zaterdag aangesloten worden bij de MLA Dirk groep. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan.

Trainingstijden
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45
Sprintgroep
o.l.v. Johan Niemeijer en Huub Oldeman
Hier zal je je thuis voelen als het korte sprintwerk je passie is. De trainingen zijn gericht op 60 t/m 400 meter lopers. Op maandag en donderdag wordt er op de atletiekbaan getraind en op dinsdag is de krachttraining in het krachthonk naast de baan. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan, bij de krachttraining in het krachthonk naast de kantine.

Trainingstijden
Maandag 18:45
Dinsdag 19:00 (Kracht)
Donderdag 18:45
Technische groep 
o.l.v. Konstantin Sarnatskiy en Widmer van der Graaf
Voor de technici die zich willen specialiseren in de technische onderdelen van de atletiek. (hordenlopers, ver-, hinkstap-, hoog- en polsstokhoogspringers, kogelstoten en - slingeren en speer- en discuswerpers) Voorafgaand aan de training wordt er verzameld bij de start/finish op de baan voor de warming-up. Wanneer je nieuw bent, kan je voor de eerste training het beste nog even contact opnemen met onze Commissaris Sport (sport@vitalis.org).

Trainingstijden
Maandag 18:30
Woensdag 18:30