NL | GR | EN

Introductieperiode 2022

*Op dit moment hebben we veel introductieleden, de keuze in groepsvoorkeur is beperkt, er is nog wel plaats in sommige groepjes, eventueel naast je voorkeur*


Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de introductieperiode van G.S.A.V. Vitalis! Aanmelden kan door op de oranje knop te klikken. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over onze introductieperiode (13 t/m 22 sept). Wil je graag nog meer weten over wat je te wachten staat in de introperiode en wat je nog meer bij Vitalis kan beleven? Download dan vooral ons informatieboekje, dat je onderaan deze pagina kan vinden. Tot in september!


 • Programma

  De introperiode bij Vitalis bestaat uit trainingen en sociale activiteiten en vindt plaats van dinsdag 13 t/m donderdag 22 september. Samen met je introductiegroepje ga je bij al deze activiteiten een kijkje nemen. Zo leer je in 2 weken tijd Vitalis in een razend tempo kennen! Hiernaast vind je een overzicht van alle trainingen en activiteiten in de introductieperiode. Alle activiteiten vinden plaats in de avond, en starten rond 18:00.

  Introductietrainingen

  Atletiek is een sport met veel verschillende onderdelen: van een 100m sprint tot een marathon en van verspringen tot speerwerpen, je kan alle onderdelen bij Vitalis trainen. In de trainingen van de introperiode zal je met een groepje (een deel van) de atletiekonderdelen afgaan door mee te trainen bij trainingsgroepen van Vitalis. En maak je geen zorgen: je hoeft geen ervaring met atletiek of hardlopen te hebben om deel te nemen aan onze introperiode.

  Indeling introgroepjes
  In de introperiode delen we de groepjes in op basis van jouw voorkeur. We hebben 4 verschillende soorten introgroepen:

  1. Lange afstandsgroep: vind jij het leuk om te trainen voor langere afstanden? Bijvoorbeeld een 5 of 10 km op de weg of een 1500m op de baan? Dan kan je je opgeven voor deze introgroep: je zal bij trainingen van de loopgroep weg en MLA (middenlangeafstand) uitgedaagd worden met leuke intervaltrainingen.
  2. Sprintgroep: geniet jij ervan om zo hard mogelijk uit de startblokken te knallen? Of om zo ver mogelijk te springen? Dan kan je al je enthousiasme kwijt in deze introgroep, die mee zal doen aan sprint- en verspringtrainingen.
  3. Technische groep: wil jij dé ultieme atletiekervaring, door te proeven van zowel springonderdelen als werponderdelen? Dan kan je je ei kwijt in de technische groep: deze groep zal jou laten kennismaken met zoveel mogelijk baanonderdelen.
  4. Meerkampgroep: weet je niet zo goed wat je leuk lijkt? Of wil je graag alles proberen, van kogelstoten tot een langere looptraining? Dan is dit de perfecte groep voor jou: je gaat zowel op de baan als op de weg trainen en neemt een kijkje bij zoveel mogelijk trainingsgroepen van Vitalis.

  Beginnerscursus
  Direct aansluitend aan de introductieperiode start de beginnerscursus. Deze cursus leert je alle basistechnieken in de atletiek en verbeter je je conditie, zodat je daarna zonder blessures mee kan trainen met één van onze trainingsgroepen! De cursus start op 27 september en duurt 8 weken. Meer informatie of je aanmelden? Kijk dan hier.

  Intro-ouders

  Tijdens de introperiode ga je met je introgroepje naar alle activiteiten en trainingen. Ieder groepje heeft twee intro-ouders: dit zijn enthousiaste Vitalisten die jou alles zullen vertellen over Vitalis en die meegaan naar alle activiteiten en trainingen in de introperiode. Zo leer je niet alleen de vereniging kennen, maar ook een hele hoop Vitalisten!

  Sociale activiteiten

  Vitalisten sporten niet alleen, maar nemen ook vol enthousiasme deel aan een sociale activiteiten. Op beide dinsdagen zal je na de training aanschuiven bij het welbekende dinsdagavondeten van Vitalis: dit is een heerlijke avondmaaltijd die elke dinsdag na training in de kantine gegeten wordt, zodat je gezellig bij kan kletsen.

  De eerste week zal je kennismaken met onze stamkroeg Tram 13. En dit zal niet zomaar een borrel zijn, maar een 'running borrel' (geen zorgen: je hoeft niet te rennen). Tijdens deze running borrel zal je met je groepje op verschillende plekken in de stad spellen doen tegen andere introgroepjes. Na afloop kan je heerlijk napraten en een overwinningsdansje doen in Tram 13!

  In de tweede week is er tijdens het dinsdagavondeten een commissiemarkt. Hier zullen alle commissies van Vitalis zich aan je voorstellen. Want misschien ga jij wel de volgende clubkampioenschappen organiseren of verzamel jij straks alle sappige roddels als lid van de redactie van ons clubblad! Op woensdag in week 2 is er een voetbaltoernooi in het Stadspark. De nabeschouwing zal plaatsvinden onder het genot van een heerlijke barbecue bij de kantine. Dat wil je niet missen!

  Afsluitende activiteiten

  Om jouw introperiode met stijl af te sluiten zijn er vlak na de introperiode twee fantastische Vitalis activiteiten. Direct na de introperiode is er het verenigingsweekend (23 t/m 25 sept). Dit is hét weekend om kennis te maken met een grote groep actieve Vitalisten en een weekend vol spelletjes en gezelligheid te hebben. Een week later zijn de clubkampioenschappen baan (zaterdag 1 oktober). Bij deze laagdrempelige wedstrijd kan je testen of je je zelf kan overtreffen na al het fanatieke trainen in de introperiode. Hoe je je kan aanmelden zal t.z.t. bekend worden gemaakt, maar houd de data alvast vrij!

  Praktische informatie

  *Op dit moment hebben we veel introductieleden, de keuze in groepsvoorkeur is beperkt, er is nog wel plaats in een groepje eventueel naast je voorkeur*

  Aanmelden
  Heb jij ook al zoveel zin in de introperiode? Meld je dan aan via deze link.

  Meer informatie
  Voor meer informatie over de introperiode en Vitalis kan je het informatieboekje downloaden door op de oranje knop links te klikken. Neem vooral ook een kijkje op deze websitepagina.

  Kosten
  De introductieperiode van Vitalis loop je voor maar 10 euro! Alles zit bij de prijs inbegrepen (excl. drank). Deelname is geheel vrijblijvend. Daarnaast zijn er geen verplichte trainingen of sociale activiteiten. Let op: het verenigingsweekend en de clubkampioenschappen zijn niet bij de prijs inbegrepen!

  Vragen
  Heb je na het lezen van deze pagina en na het lezen van het infoboekje nog vragen? Dan kan je mailen naar de PR-SponsorCie via pr-sponsorcie@vitalis.org.

  Adres atletiekbaan
  De atletiekbaan bevindt zich aan de
     Mulock Houwerlaan 25
     9727KG Groningen
  Let op: de atletiekbaan is niet bij de ACLO, maar in het Stadspark!