NL | GR | EN

Competitie

De nationale competitie is een combinatie van 3 wedstrijden waarbij verenigingen strijden in ploegen voor de titel van beste ploeg. De competitie is de grootste breedtesportactiviteit op de baan binnen de atletiek in Nederland. Jaarlijks nemen ruim 1400 ploegen verdeeld over ongeveer 175 verenigingen deel aan de competitie.  Ook Vitalis doet met 2 ploegen mee aan de competitie. In de tweede divisie van de competitie voor senioren schittert Vitalis met zowel een mannen- als een vrouwenploeg.

Voor elke wedstrijd is een selectie van onderdelen gemaakt waarop atleten worden ingedeeld. Deze atleten verdienen met hun prestatie punten. De gezamenlijke punten gelden als teamtotaal. Alle teamtotalen van de voorrondes tellen we bij elkaar op. Aan de hand van de teamtotalen strijden de ploegen voor promotie of behoud in of naar een divisie.

De ploegen van Vitalis worden zo goed mogelijk gevormd op basis van volgorde van inschrijving en prestatie. Alle overwegingen kan je terugvinden in dit document.

Wil je meer informatie over de competitie? Neem dan contact op met de Commissaris Sport via sport@vitalis.org