NL | GR | EN

Over Vitalis

Algemeen

GSAV Vitalis is een nog jonge studenten atletiekvereniging die in 1996 is opgericht op initiatief van Marco Glastra. Inmiddels heeft de vereniging al meer dan 170 leden en daarmee zijn we de grootste studentenatletiekvereniging van Nederland. Vitalis is dé atletiekvereniging waar atletiekbeoefening op een (top) niveau wordt gecombineerd met gezelligheid! Afgelopen jaren heeft Vitalis alle belangrijke studentenwedstrijden wel een of meerdere keren gewonnen. De prijs voor de beste studentenatletiekvereniging is al een aantal jaar in Groninger handen! Zowel onze damesploeg als onze mannenploeg zijn beiden actief in de tweede divisie tijdens de competitiewedstrijden van de Atletiekunie.

De atletiekbaan in het Stadspark is goed verzorgd en uitgerust met een mooi krachthonk. Deze baan en krachthonk delen we met de burgeratletiekvereniging Groningen Atletiek. Buiten de atletiek baan ligt het mooie stadspark voor de duur- en crosstraining, maar vaak worden ook andere gebieden in en rond Groningen aangedaan.

Heb je nog nooit aan atletiek gedaan, lijkt het je leuk om eens actief te worden met een speer of loop je zo'n twee a drie maal per week steeds hetzelfde rondje door je buurt? Ook dan kun je prima bij Vitalis terecht. Je kunt bij ons kennismaken met alle takken van de atletiek, er zit zeker iets bij wat je leuk vindt! Voor beginners heeft Vitalis een speciale instroomgroep waar je de beginselen van het lopen en de technische onderdelen bijgebracht worden.

Behalve aan de eerder genoemde wedstrijden doen we natuurlijk ook mee aan de zeven jaarlijkse atletiek NSK's en estafette-evenementen als de Batavierenrace in Nederland. Voor de indoorwedstrijden wordt regelmatig Munster, Dortmund, Gent en sinds 2009 ook Apeldoorn aangedaan. Vitalis organiseert 2 keer per jaar een ACLO-Vitalisloop op het Zernikecomplex voor de recreatieve loper. Daarnaast worden elk jaar met Groningen Atletiek enkele wedstrijden, waaronder de Martinibokaal, op de baan in het Stadspark georganiseerd.


Trainingsgroepen

De leden van Vitalis worden onderverdeeld in recreanten en wedstrijdleden. Als recreant kan je met alle trainingen meedoen. Als wedstrijdlid mag je, naast de nodige trainingen, ook aan alle Atletiekunie wedstrijden meedoen, zoals competitiewedstrijden tegen andere atletiekverenigingen en regionale- en landelijke kampioenschappen.

Binnen Vitalis zijn er 4 verschillende trainingsgroepen, dit zijn de loopgroep weg, MLA-, sprint- en technischegroep. Meer informatie over deze groepen is te vinden op de pagina trainingsgroepen. Lijkt het je leuk om eens een training mee te doen? Je kunt altijd vrijblijvend vier keer gratis komen trainen voordat je echt lid wordt!


Ontspanning

Atletiek is leuk, ontspanning echter ook. Naast de wekelijkse trainingen zijn er ook nog tal van andere activiteiten. Als je lid wordt bij Vitalis kun je in elk geval de volgende activiteiten verwachten:

  1. Gezamenlijk eten na de dinsdagtraining. Elke dinsdag kun je je opgeven om mee te eten na de training. Een aantal Vitalisten nemen de taak op zich om te koken voor wie er maar mee wil eten.
  2. Trainingsweekenden waarin sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Er wordt een locatie uitgezocht waar een atletiekbaan in de buurt is voor de baanatleten en mooie routes voor wegatleten. De afgelopen jaren hebben we o.a. Groesbeek, Schoorl en Epe al bezocht.
  3. Buitenlandreis met ZeuS, de overkoepelende studentenatletiekfederatie. Met deze reis gaan er atleten vanuit het hele land mee. Meerdere jaren achter elkaar had de reis de bestemming London om mee te doen aan een estafette in Hyde Park, maar ook Keulen is bijvoorbeeld opgezocht.
  4. Het verenigingsweekend. Elk jaar wordt er door de FeestCie weer een leuk thema en locatie uitgekozen. Het verenigingsweekend vindt plaats tijdens de introductieperiode in september.
  5. De maandelijkse borrel, deze vindt plaats op iedere tweede woensdag van de maand in Tram 13. Elk jaar wordt er een prijs uitgereikt aan de borrelkampioen, de meest fanatieke borrelaar. Hiervoor wordt het Sonnema-borrelklassement bijgehouden, elke borrel kun je door aanwezig te zijn punten verdienen. Om extra punten te verdienen moet je iets meer moeite doen afhankelijk van het thema van de borrel en op tijd aanwezig zijn. Na de borrel wordt er vaak nog een kroegje opgezocht om tot in de vroege uurtjes danspasjes te maken.
  6. Een maandelijkse activiteit, deze wordt door FeestCie organiseert en is elke maand anders, variërend van mountainbiken en wandklimmen tot bowlen en lacrosse.

Lid worden

Lijkt je het leuk om lid te worden? Ga dan naar de lid worden pagina!