NL | GR | EN

Trainingsgroepen

Atletiek kent vele disciplines. Bij Vitalis kunnen ze, met uitzondering van het snelwandelen, allemaal beoefend worden. Om dit mogelijk te maken zijn er vier verschillende trainingsgroepen:


Basisgroep (weg en park)
o.l.v. Bart Slijper en Jascha Norder
In deze groep wordt er voornamelijk op de weg of in het park op afstanden langer dan 5 kilometer getraind. De groep is minder prestatiegericht dan de andere trainingsgroepen en er is onderling veel niveauverschil, waar altijd goed rekening mee wordt gehouden door de trainers.

Trainingstijden
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45
Middellange afstand groep (MLA) Dirk
o.l.v. Dirk Dijkstra
De MLA is bedoeld voor lopers die zich richten op de 800 t/m 5000 meter op de baan en mogelijk langere afstanden op de weg. De MLA trainingen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Op maandag is er een technische looptraining, op dinsdag en donderdag zijn er looptrainingen op de baan. Op zaterdagochtend wordt er getraind in het park of op de baan. De trainingen op maandag en zaterdag zijn niet specifiek voor MLA-lopers, maar zijn ook geschikt voor atleten van de andere trainingsgroepen.

Trainingstijden
Maandag 18:45 - Technisch
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45
Zaterdag 10:00

Middellange afstand groep (MLA) Fokie
o.l.v. Fokie Cnossen
De MLA is bedoeld voor lopers die zich richten op de 800 t/m 5000 meter op de baan en mogelijk langere afstanden op de weg. De gezamenlijke trainingsmoment van MLA Fokie zijn op dinsdag en donderdag. Op dinsdag en donderdag zijn er looptrainingen op de baan. Daarnaast wordt de maandag gebruikt voor een kracht training en kan er op zaterdag aangesloten worden bij de MLA Dirk groep.

Trainingstijden
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45

Sprintgroep
o.l.v. Johan Niemeijer en Huub Oldeman
Hier zal je je thuis voelen als het korte sprintwerk je passie is. De trainingen zijn gericht op 60 t/m 400 meter lopers. Op maandag en donderdag wordt er op de atletiekbaan getraind en op dinsdag is de krachttraining in het krachthonk naast de baan.

Trainingstijden
Maandag 18:45
Dinsdag 19:00 (Kracht)
Donderdag 18:45

Technische groep 
o.l.v. Konstantin Sarnatskiy en Widmer van der Graaf
Voor de technici die zich willen specialiseren in de technische onderdelen van de atletiek. (hordenlopers, ver-, hinkstap-, hoog- en polsstokhoogspringers, kogelstoten en - slingeren en speer- en discuswerpers)

Trainingstijden
Maandag 18:30
Woensdag 18:30