NL | GR | EN

2e competitiewedstrijd in Drachten

Deur: Erika Bremer, op 30-05-2018 um 13:34

Geschreven door: Anja Bekema 

Afgelopen zondag vond alweer de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen plaats. Na een wat vermoeide 1e competitiewedstrijd namen we ’s ochtends vol goede moed met een hele delegatie de bus naar de baan in Drachten. Het werd snel duidelijk dat het essentieel zou worden om de schaduw op te blijven zoeken, de bidons te blijven vullen en zo af en toe even iemand te vragen om zonnebrand op je schouders aan te brengen.

Om 12 uur was het de beurt aan Martijn om de wedstrijd af te trappen met de steeple chase. Hij mocht door het heerlijke koele water banjeren en dit resulteerde in een mooie derde plek met een tijd van 10:50,26. Achteraf werd de steeple bak nuttig gebruikt om in pootje te baden.
Terwijl Martijn zijn rondjes aflegde, begon ook het speerwerpen en hoogspringen bij de mannen. Andrej wierp de speer naar een mooi PR van 38 meter precies. Victor liet bij het hoogspringen zien dat hij makkelijk over menig Vitalist heen kan springen door een mooie prestatie van 1,85m neer te zetten.

Tien minuten later mochten de vrouwen aan de bak. Esmay bezorgde de vrouwen een goede start van de dag door de kogel naar een afstand van 9,33m te stoten. Ook Femke mocht het tartan betreden en je kon duidelijk zien dat haar training van de dag ervoor zijn vruchten afwierp, ze sprong namelijk een nette afstand van 4,29m met verspringen. Even later stonden Lianne en Silke aan de start voor hun 800m en heel snel daarna bereikten ze ook alweer de finish, voor beiden namelijk een pr met tijden van respectievelijk 2:15,65 en 2:18,02. Daarna was het tijd voor de explosieve vrouwen uit het team. Femke, die als warming-up een sprintje trok vanaf de verspringbak, en Eva lieten zien dat ze een stabiele vorm hebben dit seizoen door tijden neer te zetten van respectievelijk 13,03 en 13,62.

Even later mochten de mannelijke sprintkanonnen hun racemonsters onder binden voor de 100 meter. Wouter snelde naar een mooie tijd van 11,36 en Hendrik zag 12,06 op de klok staan. Tegelijkertijd was Ted op het middenveld bezig met kogelstoten, waar hij tot een respectabele afstand van 9,61m kwam. Bij het polsstokhoogspringen hadden de vrouwen inmiddels ingesprongen en was de wedstrijd klaar om van start te gaan. Anja mocht echter nog even wachten tot haar wedstrijd begon, maar toen de lat na een klein uurtje hogere hoogtes had bereikt bleek dat er een goede prestatie in zou gaan zitten. Een lange reeks sprongen resulteerde in een evenaring van haar PR met een hoogte van 3,10m. Ondertussen kon Andrej aan de overkant van de baan zijn goede vorm van het speerwerpen doorzetten bij het verspringen met een fraaie sprong van 5,63m.

Dan werd het toch echt tijd dat de hele rondbaan vrij gemaakt moest worden voor de 400 meters (met en zonder horden). Ilona en Erika legden het rondje op de baan van AV Impala af in respectievelijk 1:00,51 en 1:02,46. Volgens goeroe Johan zal de maand juni de sprintgroep grootse dingen brengen, dus dan zullen jullie onze voorzitter zeker weer onder de minuut zien lopen… Vervolgens was het de beurt aan de mannen om de man met de hamer tegen te komen. Dit was vooral het geval bij Jorick, die ondanks dat hij het laatste rechte stuk geparkeerd stond, toch een keurige tijd van 52,80 liep. Ook Stefan liep sterk en scherpte op de zonovergoten baan in Drachten zijn PR aan naar 50,73. Ook toen de horden op de baan werden gezet, bleef Vitalis sterk presteren. Isabel snelde naar een prachtige tijd van 1:07,11 en ook Eric mocht met een tijd van 1:00,40 met opgeheven hoofd naar huis terugkeren.

Tussen al dit 400 meter geweld door gingen de technische onderdelen natuurlijk vrolijk door. Anja kwam pas bij verspringen toen de derde poging al bezig was maar even lief lachen naar de scheidsrechter zorgde ervoor dat ze toch nog 4 pogingen mocht doen. Dat was gunstig, de laatste poging was het verst met een afstand van 4,34m. Joey liet ook een stijgende lijn zien door over een lat op een hoogte van 1,70m te springen bij het hoogspringen. Op het middenveld was ook Laurens bezig aan een goede wedstrijd. Door met de racefiets vanuit Groningen naar Drachten te komen, had hij blijkbaar een prima warming-up gehad, want al flanerend op de aanloop wierp hij de speer naar een afstand van 27,67m, een dik PR. Ook Wendy boekte progressie, ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd stootte zij de kogel nu een halve meter verder. Met 6,51m zette zij een nette prestatie neer. Eveneens draaide Esmay een steady wedstrijd door 1,55m te springen bij het hoogspringen, punten weer in de pocket.

Het laatste individuele sprintonderdeel stond op het programma, het halve rondje moest bedwongen worden. Eva en Ilona liepen allebei erg sterk en noteerden tijden van respectievelijk 26,01 en 27,05. Het ziet er naar uit dat die 26 en 27 seconde grens dus snel doorbroken zal worden voor deze dames. Bij de heren lieten Wouter en Stefan het tartan in de rondte vliegen en met tijden van 23,04 en 23,20 mogen zij ook zeker dik tevreden zijn. Nog even wat extra bicep curls en die sub 23 is een feit.

An zal geen extra bicep curls nodig hebben voor een snellere 3000m, die overigens al erg snel ging met een tijd van 10:26,99 waarmee zij ruim als eerste de eindstreep bereikte. Marije werd mooi tweede met 10:47,88. Ook de lange afstand bij de mannen, de 1500m, werd gewonnen door een Vitalist. Mede door het haaswerk van Niels, kon Fabian een prachtige tijd van 3:58,89 noteren. En ook Niels is het vermelden zeker waard, hij kwam na 4:12,09 minuten over de eindstreep. Dat de technische atleten gemotiveerd raakten door hun sterke teamgenoten van de MLA was duidelijk. Andrej legde de 7,26kg zware kogel neer op een afstand van 8,70m, Victor landde in het zand op een afstand van 5,75m van de balk en Anja prikte haar speer op een afstand van 28,78m in het gras.

Nu restte alleen nog de estafette… Na zo’n mooie zonnige dag vol geweldige prestaties kon er natuurlijk niks meer mis gaan. Bij de vrouwen werd het stokje inderdaad prachtig overgedragen (tijd 51,34), met echter wel de conclusie dat er volgende keer iets anders dan ‘pak’ geroepen moet worden. De mannen, met de estafette van de 1e wedstrijd nog vers in het geheugen, liepen mooi vooraan in de serie tot het tweede estafetteslachtoffer viel, dit keer in de vorm van Stefan (sterkte met je herstel Stefan). Door een heldhaftige daad te verrichten en hinkelend door te lopen, wisten de mannen toch nog ruim 600 punten binnen te slepen. Over de tijd hebben we het maar niet…    

Al met al kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis vertrekken, mede mogelijk gemaakt door de juryleden Marida en Sophie en de enthousiaste supporters Anouk, Rindert, Wouter, Hindrik, Patrick, Marlies en Dirk.