NL | GR | EN

NSK Cross 2019

Deur: Femke van den Bos, op 31-01-2019 um 08:37

Geschreven door: Anja Bekema

Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse NSK Cross plaats. Dit keer was het de beurt aan A.S.A.V. Aquila uit Amsterdam om het strijdtoneel te leveren. Voor deze editie kozen zij als startpunt voor de welbekende ‘arena’ in het Amsterdamse Bos.

Door de gunstige starttijd van de cross konden de deelnemers uit Groningen zelfs uitslapen, wat voor sommigen ook wel nodig was. De avond voor de wedstrijd vond menig Vitalist namelijk een uitgelezen kans om de 9e onveilig te gaan maken. De verhalen van de nacht werden in de trein dan ook uitgebreid besproken.

Waar de dagen voor de cross nog overal in het land een mooie zachte laag sneeuw had gelegen, was dit witte spul de dag voor de start helemaal gesmolten en had het bovendien ook de ochtend van de wedstrijd nog flink geregend. Dat resulteerde in een parcours wat stevig doorlopen soms lastig maakte, maar wat er voor zorgde dat glibberen en glijden aan de orde van de dag was. Het hoogtepunt van het parcours bevond zich hierdoor ook letterlijk en figuurlijk bovenop de beruchte berg in het bos. De toeschouwers schreeuwden hier de deelnemers naar boven. Vooral de atleten zonder spikes (volgende keer beter Thijmen) hadden het zwaar te verduren, maar dit leverde wel weer mooie beelden op.

Alle atleten hadden het vanwege de modderpoel en de berg dus vrij zwaar, maar natuurlijk lieten de deelnemende Vitalisten zich niet kennen. Op de korte cross (circa 2,5km) lieten zowel Anja en Femke na flink doormodderen zien dat ze nog een fikse eindsprint in de benen hadden. Ook Rianna bleef ruim onder het door haarzelf gestelde tijdsdoel.
Daarna was het de beurt aan de echte strijders op de lange cross (circa 6 en 9 kilometer voor respectievelijk de vrouwen en de mannen). Silke ging er na het startschot snel vandoor, in het kielzog van Thijmen en Martijn. Na twee keer de heuvel te hebben getrotseerd snelde ze naar een tweede plek bij de vrouwen, we zijn weer trots op haar! Thijmen en Martijn mochten drie keer het rondje afleggen en hebben dan ook ruim een half uur gestreden voor wat ze waard waren.   

Al met al was het een gezellige dag waar alle deelnemers weer een uiterste inspanning hebben geleverd. Zo ook de weergoden, de toeschouwers (dank Eric en Patrick) en de organisatie (hulde aan onze eigen Dennis)!