NL | GR | EN

Welkom bij GSAV Vitalis

Welkom op de website van de G.S.A.V. Vitalis. De oudste atletiekvereniging van Groningen en de grootste studentenatletiekvereniging van Nederland! Vitalis is een bruisende atletiekvereniging die zich onder andere mengt in het NSK (Nederlandse Studenten Kampioenschappen) en de landelijke competitie. Naast het sportieve vlak biedt Vitalis veel sociale activiteiten aan voor haar leden.

Voor vragen kun je mailen naar onze secretaris (secretaris@vitalis.org) of klik hieronder voor meer informatie over onze vereniging.


Kennismaken? Klik hier!

Maandoverzicht december

Deur: Martijn van Dijk, op 09-01-2022 um 10:28

Geschreven door Martijn

In de laatste maand van het jaar was het een rustig toeleven naar de Kerstdagen en oud en nieuw. Met allemaal Sinterklaas gedichten en cadeautjes ging de FeestCommissie langs de huizen van onze atleten. Er werden schoentjes buiten gezet en de gedichten werden zelfs voorgedragen. Dit werd zeer goed ontvangen en was voor de pieten een leuke manier om de stad rond te fietsen. Ook heeft Vitalis een borrel in de middag gehouden. Vanaf 3 uur in de middag werden de eerste drankjes al genuttigd en zat de sfeer er goed in. Terwijl iedereen een foute kersttrui droeg was er ook een pubquiz gaande. Met diverse categorieën in een december thema, met vragen als; ‘wat is het verschil tussen een appelflap en een appelbeignet?’ en ‘Hoe heet het huidige paard van Sinterklaas?’. Het vervoegen van de pubquiz in combinatie met de drankjes was helaas geen gouden greep en heeft er toe geleid dat de winnaar slechts de helft van de beschikbare punten heeft gehaald. Dit mocht de pret niet drukken en was er bij iedereen toch enige vreugde als ze wel een antwoord wisten.

Met deze activiteiten heeft Vitalis het jaar afgesloten en hebben wij ons helemaal weten op te laden voor een gelukkig, sportief en gezond 2022. Komend jaar gaan we gewoon weer door met veel enthousiasme en een jaar waar we hopelijk weer kunnen pieken op sociaal en sportief vlak!

En voor degene die niet kon wachten; de antwoorden van de vragen:
- Een appelflap komt uit de oven en een appelbeignet uit de olie
- Het huidige paard van Sinterklaas heet Ozosnel

Maandoverzicht November

Deur: Inge Salzmann, op 02-12-2021 um 11:37

Geschreven door Suzanne

Na twee hele drukke maanden bomvol activiteiten, was het in november wat rustiger, maar nog steeds was er genoeg gezelligheid en sportiviteit! De maand begon sportief met de Plantsoenloop, waar een aantal Vitalisten heeft gecrost door het park en zich stuk heeft gelopen op het grote aantal heuvels. Gelukkig was er een paar dagen later alweer een borrel, namelijk de KB-bekendmakingsborrel! Vitalisten uit de hele stad kwamen hier op af om te kijken of hun voorspellingen over het nieuwe bestuur een beetje in de goede richting zaten en natuurlijk ook om de kandidaatsbestuursleden te feliciteren. Daarnaast stond er ook deze maand natuurlijk ook weer een mooie FeestCie activiteit op de planning, namelijk Jeu des Boulen! Vitalisten hebben laten zien dat deze sport echt niet alleen voor bejaarden is: met een biertje en wat bitterballen erbij kunnen ook studenten zich er prima mee vermaken. Het hoogtepunt van deze maand had natuurlijk het trainingsweekend naar Ameland moeten worden, maar wegens de aangescherpte coronamaatregelen kon dit feestje helaas niet doorgaan :( Desondanks is er last minute toch nog een heel geslaagd alternatief trainingsweekend in Groningen georganiseerd! Dit werd natuurlijk heel erg gewaardeerd en dus stond er op zaterdagochtend een enthousiaste groep Vitalisten klaar om te knallen! Na de ochtendtraining kon iedereen even opwarmen met een overheerlijk warm kopje soep, om vervolgens op jacht te gaan naar de vossen in Stadspark. Zondag werd het alternatieve trainingsweekend afgesloten met nog een laatste training en toen zat de maand november er alweer op. Maar niet getreurd, in december staat er weer genoeg gepland: sinterklaas, een middagborrel en een aantal leuke wedstrijden!

Sfeerverslag NSK Meerkamp

Deur: Inge Salzmann, op 29-10-2021 um 14:14

Geschreven door Robin

Afgelopen weekend was alweer de laatste baanwedstrijd van dit seizoen, en het was er één voor de fanatiekelingen. In de kou van Eindhoven vond namelijk het NSK meerkamp plaats, verspreid over twee dagen. Na een lange reis vanuit het hoge Noorden verschenen we op de atletiekbaan, de één frisser dan de ander. De vrouwen waagden zich direct aan een lastig onderdeel, de 100m horden, waarbij direct de eerste gewonden van het weekend vielen. Maar Vitalisten geven niet zomaar op en dus gaven de dames ook alles bij het hoogspringen, kogelstoten en de 200m. Voor de 6 mannelijke atleten stonden de eerste dag de 100m, verspringen, kogelstoten, hoogspringen en 400m op het programma. Na hier de PR’s binnen gesleept te hebben was het tijd voor het officiële NK beerchase. Vitalis verscheen met 2 teams aan de start: Team Barbabak en team Barbabrak. Na alle biertjes en kilometers weg te hebben gewerkt kwam team Barbabak verrassend als 2e over de finish! Toen de maag en benen weer hersteld waren was het tijd voor waar sommigen het meest naar toe hadden geleefd: Het feest! Na vele danspasjes, biertjes en gescoorde punten konden we voldaan gaan slapen.

Na een korte nacht stond iedereen, met de nodige spierpijn, weer heerlijk fris en fruitig op de atletiekbaan. De mannen waren direct aan de beurt voor de 110m horden, waar niet iedereen de finish haalde. Tussen het discuswerpen, polsstokhoogspringen en speerwerpen door waagden twee fanatiekelingen met soepele heupjes zich aan de 1000m snelwandelen, alsof 10 onderdelen niet genoeg zijn. Na mooie prestaties bij het verspringen en speerwerpen bij de vrouwen was het al weer tijd voor het laatste onderdeel van de meerkamp. De vrouwen moesten nog één keer hun verzuurde benen oplappen om de 800m te overleven, waarna de mannen voor een laatste keer alles gaven op de 1500m. Na deze onderdelen was iedereen helemaal leeg en had overal pijn, maar ik denk dat iedereen het erover eens is dat het een prachtig weekend was.

  • «
  • van de 37
  • »