NL | GR | EN

Welcome to the website of GSAV Vitalis

Welcome to the website of student athletics association G.S.A.V. Vitalis. We are the oldest and largest student athletics association in the Netherlands! Vitalis is an active association that competes in NSK's (Dutch student championships) and the nation wide competition. Besides athletics, lots of social activities are organized by Vitalis for its members.

If you have any questions you can always email the secretary (secretaris@vitalis.org) or click below for more information about our association.


Interested? Click here!

Aclo-Vitalisrun

By: Ronald Hinrichs, at 19-03-2019 at 19:52

Dear Vitalisten,


Wednesday the 17th of April the ACLO-Vitalisrun takes place!

This is a free running competition which is available for everyone! You can choose to run 3.8 or 6.5 kilometers. The start is at 19.00. You can get your start number from 18.15 at the ACLO. Sign up now via: goo.gl/BtrD4r

NSK Cross 2019

By: Femke van den Bos, at 31-01-2019 at 08:37

Geschreven door: Anja Bekema

Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse NSK Cross plaats. Dit keer was het de beurt aan A.S.A.V. Aquila uit Amsterdam om het strijdtoneel te leveren. Voor deze editie kozen zij als startpunt voor de welbekende ‘arena’ in het Amsterdamse Bos.

Door de gunstige starttijd van de cross konden de deelnemers uit Groningen zelfs uitslapen, wat voor sommigen ook wel nodig was. De avond voor de wedstrijd vond menig Vitalist namelijk een uitgelezen kans om de 9e onveilig te gaan maken. De verhalen van de nacht werden in de trein dan ook uitgebreid besproken.

Waar de dagen voor de cross nog overal in het land een mooie zachte laag sneeuw had gelegen, was dit witte spul de dag voor de start helemaal gesmolten en had het bovendien ook de ochtend van de wedstrijd nog flink geregend. Dat resulteerde in een parcours wat stevig doorlopen soms lastig maakte, maar wat er voor zorgde dat glibberen en glijden aan de orde van de dag was. Het hoogtepunt van het parcours bevond zich hierdoor ook letterlijk en figuurlijk bovenop de beruchte berg in het bos. De toeschouwers schreeuwden hier de deelnemers naar boven. Vooral de atleten zonder spikes (volgende keer beter Thijmen) hadden het zwaar te verduren, maar dit leverde wel weer mooie beelden op.

Alle atleten hadden het vanwege de modderpoel en de berg dus vrij zwaar, maar natuurlijk lieten de deelnemende Vitalisten zich niet kennen. Op de korte cross (circa 2,5km) lieten zowel Anja en Femke na flink doormodderen zien dat ze nog een fikse eindsprint in de benen hadden. Ook Rianna bleef ruim onder het door haarzelf gestelde tijdsdoel.
Daarna was het de beurt aan de echte strijders op de lange cross (circa 6 en 9 kilometer voor respectievelijk de vrouwen en de mannen). Silke ging er na het startschot snel vandoor, in het kielzog van Thijmen en Martijn. Na twee keer de heuvel te hebben getrotseerd snelde ze naar een tweede plek bij de vrouwen, we zijn weer trots op haar! Thijmen en Martijn mochten drie keer het rondje afleggen en hebben dan ook ruim een half uur gestreden voor wat ze waard waren.   

Al met al was het een gezellige dag waar alle deelnemers weer een uiterste inspanning hebben geleverd. Zo ook de weergoden, de toeschouwers (dank Eric en Patrick) en de organisatie (hulde aan onze eigen Dennis)!

Zac Freudenburg Cross 2019

By: Erika Bremer, at 14-01-2019 at 22:56

Geschreven door: Renske Linstra

Afgelopen zondag vlogen de modderspetters je om de oren in het Stadspark: het was weer tijd voor de Zac Freudenburg Cross! Al vroeg in de morgen was er een grote groep vrijwilligers bezig met het opzetten van het parcours, die er volledig ‘’cross-proof’’ bij lag! Aan de jeugd de eer om het parcours te verkennen, voordat de deelnemende Vitalisten de uitdaging aangingen.  Dat was maar goed ook, het was een parcours vol glibberige stukken, waardoor een glijpartijtje ook zeker geen uitzondering was. Voor het eerst dit jaar was er een heuse sprintcross georganiseerd! De mannen Federico,  Wouter O., Robert, Thijmen en Alex W. gingen als een speer over het 1400m lange parcours. De dames Anja en Sara Mina lieten zich niet kennen en zetten ook keurige tijden neer. Daarna was het de beurt aan de vrouwen van de korte cross! Isabel, Eva en Jana wisten het podium volledig Vitalis-blauw te kleuren. Thijmen had nog geen genoeg gekregen van de modder en liep het rondje nog drie keer in het gezelschap van Wouter D. en Rowan. Allen zetten keurige tijden neer op het toch wel zware parcours. Ondertussen hing er, ondanks een paar goeie regenbuien, nog steeds een vrolijke sfeer bij de start/finish. Bij de 7km voor de vrouwen ging Silke er met de winst vandoor, gevold door Ineke (2e) en Renske. Daarna was het tijd voor de heuse finale waarbij Zac Freudenburg zijn titel mocht verdedigen op de 8400m! Ook dit jaar snelde hij solo naar de finish in een toptijd van 28:22 min! Martijn, Gerwin, Frank, Alex K., Tom en Bas volgden op gepaste afstand, maar hebben ook zeker zeer verdienstelijk gepresteerd! Al met al was het een geslaagde dag, met veel dank aan de vrijwilligers en supporters, maar vooral niet te vergeten: de ZFC commissie!

  • «
  • of 19
  • »