NL | GR | EN

Welcome to the website of GSAV Vitalis

Welcome to the website of student athletics association G.S.A.V. Vitalis. We are the oldest and largest student athletics association in the Netherlands! Vitalis is an active association that competes in NSK's (Dutch student championships) and the nation wide competition. Besides athletics, lots of social activities are organized by Vitalis for its members.

If you have any questions you can always email the secretary (secretaris@vitalis.org) or click below for more information about our association.


Signup introduction period 2019 open!

Signup here!

Aftermovie NSK Baan

By: Alex Wildeboer, at 11-07-2019 at 18:07

On the 30th and 31st of May, Vitalis organised the NSK Baan in Groningen. It was a great succes and we all enjoyed it. Experience the event again with this aftermovie!


3e competitie wedstrijd

By: Rianna Lugtenborg, at 30-06-2019 at 10:06

Last Sunday the Vitalis team travelled to Zwolle for the third competition of the season. The weather was shifty, but that didn’t stop the athletes from showing great form. Some of the most outstanding performances will be highlighted here. 

Anniek managed to run a new club record on the 100m in 12.61, with Noa chasing her from close behind. The latter ran a PB on the 200m.
Moreover, Jaap Gerben ran a new club record on the 800m by leading the pack from the first second.
Matisse used his long arms to break the 30 meter barrier in the discus throw, resulting in a new PB as well. Martijn also went home with a new PB by using his long legs to clear the 1.65m bar at the high jump.
Lastly, Ineke, Lianne and Marije made us proud by showing the great quality of the middle distance runners of Vitalis on the 1500m and the 3000m steeple chase. 

Thanks to the supporters and judges, we can look back on a great day of track and field!   


Sfeerverslag 2e competitiewedstrijd

By: Femke van den Bos, at 06-06-2019 at 16:36

Vorige week zondag stond alweer de 2e competitiewedstrijd op het programma in het
mooie Ede. De atletiekbaan was voor ons bekend terrein, want hierop is ook hard getraind
tijdens trainingsweekend. Het was een warme, benauwde dag en er stond aardig wat wind. Hier hadden veel atleten last van behalve de sprinters <200m. Voor hen stond de wind gunstig. Ondanks de weersomstandigheden zijn er toch wat PR’s gesneuveld. Benieuwd naar de PR’s en de uitslagen, lees dan vooral verder.

Heren
Martijn mocht bij de mannen het spits afbijten op de 3000 SC. Hij liep een mooie tijd van
10:25 waar hij dan ook tevreden mee was. Een PR zat er helaas niet in doordat Martijn zich in de laatste ronde stootte aan een balk waardoor er geen versnelling meer kon plaatsvinden. Ondertussen mocht Jeroen speerwerpen nadat hij in de ochtend een belletje had gekregen of hij Vitalis uit de brand wilde helpen na afmelding. Een mooie worp van maar liefst 31,68m. Daarna waren de sprinters Wouter en Hendrik aan de beurt op de 100m. Wouter liep een nette tijd van 11,56 ondanks zijn kuitklachten en Hendrik een PR van 11,58 die helaas niet geldig was door te harde wind. Alex was ondertussen de kogel zo ver mogelijk aan het stoten. Een mooie afstand van 10,88m wat in de buurt kwam van zijn PR. Hendrik mocht kort na het sprinten direct weer aan de bak, namelijk verspringen. Hij sprong 5,36m wat geen slechte sprong was voor zijn doen. De 400m werd gelopen door Stefan en Wouter.  Stefan in 50,91 en Wouter heeft helaas niet de finish gepasseerd vanwege kuitklachten waar hij voor de wedstrijd al mee kampte. Twijfels heersten dan ook om wel van start te gaan. Alex deed een keurige worp bij speerwerpen namelijk 27,79m, maar kwam helaas niet in de buurt van zijn PR. Tegelijkertijd mocht Martijn zijn talent showen bij het hoogspringen. Hij zette een PR neer  van 1,55m, ondanks zijn pijnlijke knie na SC. Ondertussen vloog Eric weer over de hordes en liet de klok stil staan op 59,32. Daarna was het de beurt aan Skip en Stefan om te racen op de 200m. Skip liep hem in 23,69 en Stefan in 23,40. Jeroen was niet alleen voor speerwerpen uit bed gekomen, maar mocht ook kogelstoten en stootte de kogel 8,39m weg. In de verspringbak liet Skip zien dat hij naar sprinten ook ver kan springen, namelijk 6,11m wat heel dicht in de buurt kwam van zijn PR. Onze MiLa-atleten Fabian en Thijmen stonden aan de start bij de 1500m. Dit werd een solo race met een prachtige slotronde voor Fabian, waarbij hij de klok stil zette op 4:08,59. De race ging hem te langzaam om in de buurt te komen van zijn PR. Thijmen kon daarentegen mooi aanhaken bij een groepje en liep vervolgens een keurige tijd van 4:23,19 wat tevens een PR is. Het laatste onderdeel was de 4 x 100m waar kort voor tijd nog een wissel plaatsvond, maar dit werd goed opgepakt en de mannen Hendrik, Skip, Stefan en Eric hebben een keurige tijd neergezet van 44,45.

Dames
Bij de vrouwen mochten Anja en Michela beginnen met de strijd om de dames een plekje hoger op de ranglijst te krijgen. Anja, die we op bijna alle technische onderdelen kunnen inzetten stootte de kogel maar liefst 7,34m weg. Michela sprong bij het verspringen een PR van 4,58m. Iets later was het de beurt aan de MiLa atleten Ineke en Marije om de 800m te knallen. Ineke had de race keurig ingedeeld wat resulteerde in een mooie eindsprint en liet daarbij de klok stilstaan op 2:17,55 wat een PR is. Marije had de race iets minder goed ingedeeld waardoor het zuur te vroeg in de benen zat en resulteerde in 2:21,52 , wat nog net een PR is. Ondertussen was Femke druk bezig om zo hoog mogelijk over de lat te springen en hier blijkt ze consequent 1,45m aan te houden net als voorgaande wedstrijden wat een keurige sprong is. De sprintkanonnen Anniek en Noa hebben op de 100m mooie tijden neergezet. Noa zelfs een PR van 12,73 maar helaas niet geldig vanwege te veel wind. Anniek liep de 100m in 12,80. Een van de mooiste onderdelen om te zien waar onze veelzijdige atleet Anja zich mocht laten zien was polsstokhoogspringen. Ze maakte een behoorlijke sprong van 3,20m wat zorgde voor een PR. Ook Anouk zette een PR neer bij het speerwerpen namelijk 23,84m. Daarna mochten Ilona en Michela los op de 400m. Ilona kwam bij een tijd van 1.00,77 over de streep en Michela bij 1:05,09. Isabel mocht daarna dezelfde afstand met hordes passeren wat erg lekker ging. Ze liep de 400mh in een mooie tijd van 1:08,95. Bij het verspringen mocht Noa proberen haar PR te verbreken, maar dit lukte net niet met een sprong van 5,09m. Femke mocht ondertussen kogelstoten en bereikte een afstand van 9,02 m wat voor haar een PR is. Isabel moest zich ondertussen haasten om op tijd bij hoogspringen te zijn waar ze een PR behaalde met 1,30m. Anniek en Michela stonden aan de start bij de 200m. Anniek liep 26,52 en Michela 28,94. Voordat de estafette plaatsvond liepen Silke en Lynn nog een 3000m en wierp Anja nog een paar speren. Met een gespannen koppie stond Silke aan de start met de vraag of ze in de buurt van 10:00 kan komen gezien de weersomstandigheden. Dit is haar gelukt na een knappe solo race in 10:08,88. Lynn heeft in het verleden vooral op de 800m gefocust en wilde een keer wat anders proberen en dit was dan ook haar 1e 3000m. Ze heeft lekker gelopen in een tijd van 12:23,04. Anja wierp de speer 29,89m weg waarbij ze de dag mooi af sloot. De 4 x 100m werd gelopen door Femke, Ilona, Noa en Anniek. Deze snelle dames renden de 400m samen in 50,70 wat een keurige tijd is.

Al met al zijn er mooie prestaties geleverd en hebben we een leuke gezellige dag gehad en als afsluiter heerlijk gegeten bij de Pyramide. De heren staan na deze competitiedag 20ste en de dames 7e landelijk waar we trots op mogen zijn. Op naar de 3e en tevens laatste competitiewedstrijd in Zwolle 16 juni.

  • «
  • of 22
  • »