NL | GR | EN

Heerenveen Classic 2018

Door: Erika Bremer, op 14-05-2018 om 14:42

Geschreven door: Frank de Wit 

Zaterdag 12 mei was het tijd voor de tweede focuswedstrijd van dit baanseizoen, namelijk de Heerenveen Classic. Een klein groepje atleten was hier ‘s ochtends aanwezig om op tijd na in te schrijven en te beginnen met de warming up.

De eerste die vandaag mocht aantreden was Femke vd B. op de 100m horden. Van tevoren waren er wat zenuwen over deze race bij Femke, maar op de laatste paar horden na liep de race prima. Daarna was de beurt aan Andrej om tien keer over een hekje te springen over een afstand van 110 meter, dit verliep helaas niet zo goed als gehoopt. Voor beide was het tijd om zich te focussen op de andere onderdelen die zij die dag zouden doen.

Rond een uurtje of twee kwam langzaam de rest van de grote groep Vitalisten aan op de atletiekbaan in Heerenveen, waar drie Vitalisten in actie kwamen. Andrej en Femke begonnen aan hun tweede onderdeel van de dag met respectievelijk polsstokhoogspringen en verspringen. Voor beide resulteerde dit tot seizoenrecord. Ook Frank de W. kwam in actie, maar dan op het kogelstoten. Hier kwam helaas niet uit wat hij ervan verwachtte, maar hij draaide wel een stabiele wedstrijd.

Hierna mochten de specialisten voor de korte afstand zich klaar gaan maken voor de 100m. In de eerste serie kwam Wouter O. in actie, die weer eens een PR flink aanscherpte. Daarnaast kwam Ilona heel erg dicht in de buurt van haar ‘Vitalis PR’ samen in een serie met Femke die haar derde onderdeel afwerkte.

Ondertussen op het middenterrein was Rowan begonnen aan het onderdeel waar hij zich twee weken daarvoor dronken voor had aangemeld. Op de vraag hoe het ging bij speerwerpen kwam het antwoord: “Ik heb in ieder geval een geldige worp gedaan, rond een metertje of 25”. Het is verder aan de lezer om dit in te vullen. Iets later pakte ook Andrej de speer ter hand, hij moest dit door polsstokhoog tussen de meisjes junioren D inhalen. In tegenstelling tot polsstokhoog liep speerwerpen helaas niet lekker bij onze meerkamper.

Op de rondbaan werd ook de 800m afgewerkt. In de eerste serie startte vedette Laurens. Laurens startte snel en kon lang mee in het kielzog van een snelle loper van AV Hanzesport. Hij wist hiermee zijn stokoude PR op deze afstand met maar liefst drie seconden te verbeteren. Hierna kwam Silke aan de start, zij ging voor een tijd onder de 2.20 en slaagde hier ruim in. Als derde was de beurt aan Renske, zij was van plan hard te starten en de schade in het tweede rondje beperkt te houden. Laten we stellen dat het eerste deel van dit plan heel erg goed lukte, maar over het tweede deel gaan we het voorlopig maar niet meer hebben. Als laatste mocht Ilse aantreden op de afstand over twee ronden. Deze vrouw in vorm liep in een solorace vooraan haar PR aan gort!

Hierna mochten de sprinters opnieuw aantreden, maar dan nu op de 200m. Voor de mannen kwamen Eric en Wouter in actie. Beide liepen een behoorlijke race, maar hadden allebei wel gehoopt op meer. Ook Ilona en Femke kwamen weer in actie, maar waren beide niet te spreken over hun eindtijd.

Tot slot werd er nog een 3000m gelopen waarvoor ruim de helft van de deelnemers bestond uit Vitalisten. Hindrik snelde naar een dik nieuw PR, Rowan liep uiteindelijk netjes naar een tijd net boven de 10min, de trein van Thijmen en Bas knalde naar prima tijden, Yara S. liep zoals gepland dik onder de 11min en ook Anja behaalde haar gestelde doel ruimschoots.

Speciale dank gaat nog uit naar Dirk, die de hele dag iedereen heeft staan coachen, Wendy die iedereen weer goed op de foto zette en toejuichte en Rindert die op de fietstocht naar Lemmer ook nog een tijd Heerenveen aandeed om iedereen toe te juichen. Het was een heerlijke dag en op naar de volgende wedstrijden!