NL | GR | EN

NSK Indoor

Door: Erika Bremer, op 15-03-2018 om 12:42

Geschreven door: Eric van der Meer 

Voor velen was 10 maart de laatste kans om de indoor prestaties aan te scherpen in aanloop naar het outdoor seizoen. Daarom was Vitalis ook goed afgelopen weekend goed vertegenwoordigd op dit NSK.

Zoals in veel chronologen mocht het spits worden afgebeten door de hordenlopers. Femke kwam tot een tijd van 9.95 in de series waarmee zij zich als tijdsnelste voor de finale plaatste. In deze finale kwam zij tot 9.98 wat goed was voor een mooie 6e plaats. Ook andrej waagde zich aan de 5 obstakels. De warming up beloofde veel goeds, echter ging het in zijn race niet volgens plan waardoor hij niet tevreden 12.21 moest laten noteren.

Er was voor Andrej geen tijd om te balen echter, want hij kon gelijk aansluiten in de kogelstoot groep bij de heren. In deze totaal andere discipline wist Andrej tot een mooie 8,86 meter te komen, wat tevens een PR betekende!

De horden werden verwijderd, waarna Anouk en Femke dezelfde afstand zouden afleggen in respectievelijk 9.08 en 8.50 seconde.

Een indoorwedstrijd is niet compleet zonder de aanwezigheid van Wouter Olthof, dus ook ditmaal uiteraard van de partij en liep weer iets harder dan de vorige keer: 7.39 s.

Ondertussen was Anja goed bezig op het middenterrein, waartoe zij zich tot een hoogte van 3.00 meter begaf met de polsstok. Dit was zelfs goed voor een bronzen plak, klasse Anja!

Het chronoloog vervolgde zich met de mannen en vrouwen van de 800 meter. Hindrik had op voorhand goede papieren maar kon de afstand niet naar zijn hand zetten. Hij finishte in 2:07.57. Een serie later verscheen Rindert aan de start. Hij moest naar eigen zeggen helaas wennen aan het harde tempo van deze afstand, waartoe hij besloot na 2 rondes uit te stappen. Outdoor moet dat vast goed komen Rindert, dan ben je na 2 rondes klaar! Ook de vrouwen lieten zich zien op de 800 met Silke en Erika. Isabel en Renske moesten helaas verstek laten gaan voor deze afstand wegens ziekte en blessureleed. De duizelingwekkende 200 km zat ongetwijfeld nog in de benen, want Erika kon helaas geen potten breken met haar 2:25,32. Silke liep echter wel een sterke race en wist haar 800 meter besttijd naar 2:20,74 bij te stellen, goed voor het zilveren aandenken. Hiermee was zij ook de bestuurs-snelste op de 800m, aangezien Niels even daarvoor 2:21,41 liet noteren bij de heren in een hard gestarte 800 meter.

De afstand werd gehalveerd, waartoe Ilona, Eva en Eric verschenen voor de 400m. Ilona was helaas misselijk bij de start en kwam daarbij dan ook niet tot een scherpe tijd: 1:03,16. Eva daarentegen wist zich wel te verbeteren, ze wist zich zelfs heel dicht bij de magische één minuut grens te begeven. In een zeer sterke race van start tot finish zette zij de klok stil op 1:00,27. Eric kwam tot een teleurstellende tijd van 53,21.

Als enige afgevaardigde bij het verspringen bij de mannen kwam Gebrand tot een afstand van 4,63 meter.

Anja begaf zich op het favoriete onderdeel van de fysio; de hink stap sprong. Ze bleef echter heel en sprong 9.37 meter ver.

Evenals Anja even daarvoor begaf meerkamper Andrej zich ook op het middenterein voor het polsstok hoogspringen. Hij kwam hierbij tot een afstand van 3.00 meter precies.

Om 14:30 klonk het startschot voor de heren van de lange adem. Gisteravond nog springend op de hitjes van Kraantje Pappie, vandaag 15 rondjes sleuren in de warmte; we hebben het over Jeffrey natuurlijk. Klasse om hem weer te zien na enige tijd van afwezigheid op wedstrijden. Hij noteerde 10:38,07, waarmee hij tevreden was. Overigens was de ET niet nodig geweest, Jeffrey had immers zelf ook 10:38 zelf geklokt zo bleek later. Even later kwam Wouter Dijkstra in een hele degelijke race, strak op schema, tot vlak onder de 10 minuten grens; 9:57,66 --> Mission accomplished. Tot slot was het de beurt aan Niels, de man met talent overgekomen uit regio Amsterdam. Hij had het lastig om zijn ademhaling onder controle te krijgen in de benauwde en warme hal wat resulteerde in 9:17,16.

Bij de vrouwen waren de omstandigheden niet beter voor een 3000 meter. Helaas moesten Wendy en Yara daardoor ook voor de 15 rondes af waren de strijd tegen de klok staken. Larissa koerste in degelijke race naar net onder de 11 minuten: 10:57,64. In diezelfde serie was Sietske bezig met een prachtig indoor en NSK debuut. In een mooie tijd van 11:42,33 legde zij de 3000 meter af, wat met als kers op de taart ook nog eens goed was voor een bronzen hangertje. Wat een debuut!

Het laatste individuele loopnummer bedroeg de 200 meter. Ilona wist zich nog niet helemaal te revancheren na haar 400 meter, waartoe zij met 28,00 genoegen moest nemen. Femke waagde zich ook op de afstand van 1 volle ronde en moest 19 honderdste op Ilona toegeven: 28,19. Tot slot liep Gerbrand voor de mannen de 200 meter in 27,15.

De traditiegetrouwe afsluiting van ieder NSK werd ook ditmaal door Vitalis vertegenwoordigd met 1 team voor zowel de mannen als de vrouwen. De vrouwen liepen een mooie race en zette de klok na 2:29,48 stil. Bij de mannen was het met een prachtig team genaamd Hindriko Huntersma (het klonk heerlijk als ik de speaker zo hoorde) een mooi spektakel tot op de laatste meters. Wouter Dijkstra gaf alles in de laatste 100 en besloot met een ongewilde snoekduik te finishen. Even was het nog spannend of de tijd wel definitief zou worden, maar na een discussie met de scheidsrechter werd de potentiële DQ wegens hinderen omgezet naar een definitieve tijd van 2:11,51. Was die snoekduik met schaafplekken toch niet voor niks!

Als afsluiting was er geen feest ditmaal. Er was wederom namelijk niet echt heel veel eten na de wedstrijd. Ook het echte feest, namelijk lekker een borreltje bij de squashbaan kon niet doorgaan. Maar zoals echte Vitalisten betamen maakt ons dat geen moer uit. Men keerde 'vroegtijdig' huiswaarts om vervolgens een klein biertje te doen in het mooie hoge noorden. Waar het de rest van de SAV's lekker lagen te slapen hebben wij het NSK fatsoenlijk afgesloten. Het verslag van deze nacht laten we echter buiten beschouwing.

Op naar het betere weer, de frisse lucht en de 400 meter rondbanen; het outdoor seizoen!