NL | GR | EN

NK Indoor

Door: Erika Bremer, op 21-02-2018 om 23:38

Geschreven door: Yara Stunnenberg

Afgelopen weekend vond het NK indoor plaats in Apeldoorn en hier werd Vitalis op verschillende afstanden vertegenwoordigd. Zaterdag was iedereen al vroeg aanwezig in Omnisport en Marije, Frank B, Lianne en Benjamin waren ook meegekomen vanuit het hogen noorden om de Vitalisten aan te moedigen. An en Ellen waren de eersten die de baan mocht betreden en gingen van start op de 3000m. De race begon langzaam, maar An toonde lef door op kop te gaan lopen. Na een kilometer plaatsten twee atleten een versnelling en helaas konden An en Ellen niet mee. An bleef lange tijd op een derde plaats lopen met Ellen vlak achter haar, maar een ronde voor het einde had Ellen nog een eindsprint over en liep ze weg van An. Hierdoor sleepte Ellen de bronzen medaille binnen in een tijd van 10:08,39. An kwam als vierde over de streep in een tijd van 10:16,21.

Daarna was het de beurt aan de dames van de 1500m. Hier stonden maar liefst drie vitalisten aan de start van de in totaal dertien deelneemsters. Yara ging van start in de eerste serie wat een echte boemelrace was. De hele race lag het tempo laag en in de laatste ronde kon Yara niet mee in de versnelling van de rest en finishte ze in een tijd van 5:07,24. In de tweede serie stonden Larissa en Silke aan de start. Ze konden mooi achter Sanne Verstegen aan die haar tweede race van de dag liep. Dit bleek een mooi tempo te zijn en Silke en Larissa finishte respectievelijk in 4:55,54 en 4:56,65. Voor Larissa was dit een nieuw PR en ze was erg blij met haar tijd onder de 5 minuten. Tot hun verbazing was dit voor beide genoeg zich te plaatsen voor de finale van zondag.

 Zondag kwamen Eva, Silke en Larissa nog in actie bij het NK. Eva moest al vroeg van start op de 200m. In de tweede serie liep zij naar een tijd van 26,79. Daarna was het de beurt aan Silke en Larissa die de finale liepen van de 1500m. Larissa kon een lange tijd Silke goed volgen, maar Silke had nog een goede versnelling waarmee ze finishte in een tijd van 4:54,27. Larissa kon helaas niet voor een tweede keer onder de vijf minuten lopen en finishte in 5:03,10.