NL | GR | EN

Trainingsweekend Appelscha

Door: Wouter Dijkstra, op 19-11-2017 om 14:13

Geschreven door: Thom Klein

Afgelopen weekend was het dan zo ver: het najaarstrainingsweekend. Een grote groep Vitalisten vertrok naar het Friese Appelscha om midden in de mooie natuur een sportief en gezellig weekend te beleven. Nog nooit waren er zo veel inschrijvingen als dit jaar!

Nadat iedereen vrijdagavond bij aankomst een slaapplekje gevonden had op een van de slaapzalen, konden de buiken worden gevuld met smaakvolle couscous. ’s Avonds werden er spelletjes gedaan en gezellig gepraat. De volgende ochtend kon het trainingsweekend écht beginnen: de eerste training stond op het programma. Het was een goede training op een leuke route over onder andere een gletsjer. Gelukkig was het een gletsjer van zand in plaats van van ijs, lopen over zand was al zwaar en lastig genoeg! Na de training werd er geluncht en vrij snel daarna kon de tweede training van start gaan. Dit was een duurloopje die uiteindelijk langer werd dan aanvankelijk de bedoeling was. De sprintgroep had aparte trainingen waarin ook zij genoeg uitgedaagd werden met veel krachtoefeningen!

Naast de groep lopers was er zowel ’s ochtends als ’s middags ook nog een groep enthousiastelingen voor een glibberig tochtje op de mountainbike. Onherkenbaar van alle modder, moe maar ook voldaan, kwamen ze terug bij de kampeerboerderij. 

Nadat iedereen uiteindelijk een douche had genomen kon er genoten worden van een welverdiende maaltijd. Lekkere pasta! In de avond is het nog lang gezellig gebleven, maar eenmaal op bed kon iedereen heerlijk slapen na deze sportieve dag. 

Zondagochtend stond de laatste training van het weekend op de planning, de Kale Duinen werden verkend. Het weer zat echter niet echt mee, de regen kwam met bakken uit de lucht en het leek maar niet op te houden. Nat en moe kwam iedereen terug bij de kampeerboerderij. Het was dringen bij de douches maar uiteindelijk was iedereen toch weer wat opgewarmd. 

Voor de sprintgroep stond er een dobbelspel op het programma, waarmee ze het zichzelf erg zwaar hebben gemaakt door telkens erg zware oefeningen te dobbelen!

Toen alles was opgeruimd en schoongemaakt kon de balans worden opgemaakt. Het was een geslaagd weekend! Nadat er een leuke groepsfoto gemaakt werd kon iedereen met een goed gevoel terugkeren naar Groningen. Iedereen mag trots zijn op zijn of haar prestaties! Voor dit weekend willen we de organisatie heel erg bedanken! Ook willen we de trainers ontzettend bedanken!