NL | GR | EN

2e ACLO-Vitalisloop

Door: Wouter Dijkstra, op 06-11-2017 om 10:43

Geschreven door: Thijmen van der Loop

Het is inmiddels alweer een dikke twee weken geleden dat de 2e en laatste ACLO-Vitlisloop van 2017 gelopen werd. Met in totaal 91deelnemers waarvan 27 vitalisten was deze editie op voorhand al een groot succes. Door de grote drukte bij het ophalen van de startnummers ging de wedstrijd 10 minuten later van start dan gepland. Direct na het aftellen voor de start ging er een rode krullenbol vandoor alsof hij voor de politie vluchtte en pakte hiermee meteen de leiding. Vervolgens was het wachtten begonnen op de eerste finishers van de korte afstand. Hierdoor was er bij de finish nog wat tijd voor wat flauwe grappen en kleine danspasjes. Na dertien minuten en tien seconden was Wouter de eerste die de finish boog passeerde gevolgd door Stefan G. Om de derde plaats werd nog gesprint tussen Rowan en Guido waarbij Guido het  aflegde en een seconde tekort kwam voor het podium. Roeland completeerde de top vijf en zat nog binnen een halve minuut van Wouter.

Isabel was de eerste dame die het strookje tartan bij de ACLO weer opgelopen kwam en soleerde naar de overwinning in 16:04. Ze werd op gepaste afstand gevolgd door Loes en Sietske. Het was uiteindelijk Sietske die de 2e plek voor zich op eiste in een spannend sprintduel, beide dames hadden uiteindelijk dezelfde eindtijd maar Sietske was net iets eerder. Daarmee stond Vitalis inmidels op 6 uit 6 mogelijke podium plekken tot op dit moment. Eva kwam uiteindelijk op een verdienstelijke 4e plaats binnen, Femke op de 6e en Maira als 13e.

Op de lange afstand, 6.5 km, bij de mannen was het helaas geen Vitalist die als eerste de finish passeerde. Martijn liep naar de 2e plaats op de voet gevolgd door Dennis, het blijft immers hardlopen. Als vierde kwam uiteindelijk onze roodharige kamikaze piloot over de finish, die zijn snelle start dus uiteindelijk moest bekopen. Arnold kwam als 5e over de finish en liet daarmee zien dat hij weer op de goede weg terug is. Tim L, Thijs, Sietze, Jordy, Robbert, Maarten en Stefan V. wisten allen uiteindelijk ook de 6.5 km te volbrengen. Waarvan Sietze vlak voor de start nog besloot om snel even een rondje Zernike te lopen om zijn fiets aan de andere kant van de campus op slot te gaan zetten.

Marije bleek de snelste dame van de dag, met bijna een minuut voorsprong op de nummer 2, en completeerde de 6.5 km in 25:45. Het was Lois die uiteindelijke 2e werd op ruime afstand van de nummer drie.  De derde plaats ging helaas aan Vitalis voorbij, het was Marit die uiteindelijk als 4e over de streep kwam. Dit betreft een imaginaire streep er was geen streep getrokken onder de finish boog. Daarnaast wisten Tessa, Irene en Claire de lange afstand nog in een mooie tijd uit te lopen.

Nadat de prijzen uitgereikt waren door onze rondemissen Jeffrey en Erika kon iedereen tevreden huiswaarts keren.