NL | GR | EN

Sfeerverslag Veluweloop

Door: Anja Bekema, op 29-10-2019 om 17:38

Geschreven door Esther van Veen

12 oktober vond de Veluweloop plaats en namen we met één team van Vitalis deel. Om 5.45 vertrokken we vanuit Groningen met het busje, niet voor iedereen was dit de best denkbare start van de dag... Gelukkig zat de sfeer er wel goed in! Na een pitstop bij de Mac Donalds om kwart over 7 's ochtends konden een aantal mensen er, dankzij hun kipnuggets ontbijt, wel weer tegenaan.

Melanie trapte af met een etappe van 5,6 km met daarin halverwege een flinke klim. Marleen vergezelde haar op de fiets. Vervolgens liep Marleen een etappe van 7,2 km en fietste Melanie naast haar. Wij wachtten hun op bij het wisselpunt, en bedachten daar een strategie voor de beste hesjes- en fietsenwissel, nog best ingewikkeld namelijk met een fiets zonder standaard en veel andere lopers/fietsers bij het wisselpunt... Rowan liep de 3e etappe à 8,9 km. Hoewel hij zijn krachten wat moest sparen omdat hij later nog een etappe zou lopen, liep hij snel door en werd hij afgewisseld door Roseanne die een 5,1 km liep. Roseanne werd feestelijk onthaald in Arnhem, waar we wachtten op de herstart.

Eva startte met de herstart in de mannenetappe van 8,9 km en wist de mannen goed bij te houden! Milou had een prachtige etappe van 4,3 km over de heide. Ik nam het hesje van haar over en had direct een steile klim. Ik was eerst vooral heel boos op het 'stomme zand' dat steeds wegzakte onder mijn voeten, maar kon uiteindelijk vooral genieten van het mooie uitzicht en de stilte om me heen. Dennis begon fris aan zijn etappe van 8,1 km. Na mijn uithijg-pauze voor ik op de fiets stapte en nadat ik vervolgens verkeerd reed, had Dennis zo'n enorme voorsprong dat ik hem met de fiets in het mulle zand niet meer in kon halen. Gelukkig liet Dennis zich niet van de wijs brengen en had hij zelf zijn ogen goed op de route. Hij liep in een mooie tijd terug naar het herstartpunt in Arnhem, waar we vervolgens wachtten op de 3e herstart. Maarten liep 8,1 km over een onverhard parcours en werd afgewisseld door Rowan die aan zijn tweede etappe van de dag begon. Hij liep 11,5 km en moest vlak voor het wisselpunt nog even een bergje op. Klaske liep een etappe van 5,8 km terug naar Wageningen, waar we weer terug kwamen in de bewoonde wereld.

Snel konden wij even douchen, maar het was ook snel tijd voor de laatste herstart van de dag. Daar liep Wendy de slotetappe van 4 km en finishte ons team na een totale tijd van 6.35.27 de afstand van 85,6 km. Vitalis werd daarbij 21e van het studentenklassement. Natuurlijk waren we allemaal super hongerig na de hele dag lopen en rondreizen met het busje, dus in Wageningen aten we met z'n allen gezellig pizza. Hierna reden we terug naar Groningen, mogelijk nog moe-er dan hoe we de dag begonnen, maar wel voldaan! Iedereen heeft echt wel alles gegeven tijdens de prachtige etappes die we hebben gelopen en met elkaar hebben we een super leuke en gezellige dag gehad :)