NL | GR | EN

NK atletiek 2019

Door: Femke van den Bos, op 29-07-2019 om 21:01

Afgelopen weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen, een prachtig weekend met vele Vitalisten die aan de start verschenen wat mooie prestaties opleverde! Waaronder een bronzen medaille voor Jaap Gerben op de 800m! Lees hier wat er verder allemaal gebeurde.

Op vrijdag beet Eva Mollema het spits af op de 400m waarbij ze met een tijd van 61.02 helaas niet doorging naar de halve finales. Gelijk daarna was Stefan aan de beurt op de 400m die het met een tijd van 51.12 eveneens bij de series hield. Daarna mocht Anniek als volgende sprinter aan de bak die met wat tegenwind met 12.86 een nette tijd liep op de 100m. En als laatste sprinter op de vrijdag liep Eric de 400m horde waarbij het einde helaas niet ging zoals gehoopt. Ondertussen werd de tribune ook steeds voller met Vitalisten die kwamen aanmoedigen. Zo zagen ze Jaap Gerben een plek voor de finale pakken op de 800m. En na het kijken naar de finales van de 100m sloot Silke de dag af met de finale 3000m steeple chase die daar een prachtige 7e plek pakte!

Op zaterdag reisden weer veel Vitalisten af naar de baan in Den Haag om de atleten aan te moedigen of zelf mee te doen natuurlijk. Waarbij er welgeteld 4 Vitalisten meededen aan de 1500m! In serie 1 had Ineke pech met de langzame start van de race, ze nam zelf initiatief om te versnellen en de kop te pakken, maar ze kwam net tekort voor de finale. In serie 2 liepen Silke, Marije en Lianne, waarbij Silke met een prachtige eindsprint een finaleplek wist te bemachtigen en Lianne kon ook nog net het ticket voor de finale binnenslepen! Gelijk hierna stonden Eva en Anniek alweer klaar om te rennen, voor beide de tweede race van het weekend. De omstandigheden waren niet ideaal, waarbij Eva met een harde tegenwind niet bij haar PR in de buurt kon komen en Anniek liep eveneens niet zoals ze had gehoopt. Aan het eind van de dag was een spannend moment aangebroken, de 800m waarbij Jaap Gerben van start ging. Het veld was sterk en erg aan elkaar gewaagd dus het was een spannende race. Met een prachtige eindsprint werd gestreden om de medailles waarbij Jaap Gerben met een snoekduik over de finish kwam en de 3e plaats behaalde! Een super knappe prestatie! En een prachtige afsluiter van de 2e dag van het NK.

Op zondag liepen Silke en Lianne de finale 1500m waarbij Silke knap 9e eindigde in een PR van 4:31,56 en Lianne de 12e plek behaalde in 4:34,69. Een mooie afsluiting van een mooi weekend!