NL | GR | EN

3e competitie wedstrijd

Door: Rianna Lugtenborg, op 30-06-2019 om 10:06

Door: Anja Bekema


Waar de treinreizigers op de ochtenden van de eerste en tweede competitiedag naar Nijmegen en Ede nog met kleine oogjes op het station stonden, zag iedereen er zondag fris en fruitig uit. Er mocht ‘uitgeslapen’ worden, waar uitslapen een relatief begrip is. Even na negen uur stond er een clubje Vitalisten op het perron, klaar voor een nieuwe dag atletiek.

Ruim op tijd druppelde het team het terrein op maar er moest al snel gepresteerd worden. En of er gepresteerd werd! Martijn kwam tot hogere hoogtes en sprong een PR van 1.65m, onder toeziend oog van ex-hoogspringer Matisse. Tijdens die sensatie op middenveld liet Ted weer zien dat hij veilig over tien hekjes van 1.067m heen kan springen, zelfs op hoge snelheid. Waar Anouk bij kogel graag de 8 meter grens wilde beslechten, lukte dat helaas telkens net niet, maar ze heeft wel laten zien hoe constant ze kan stoten. Datzelfde geldt voor Jeroen op hinkstap, de 11 meter grens zat er nog niet in maar hou hem in de gaten (hij moet alleen eerst even herstellen van een gescheurde hamstring, dus even geduld)! 

Het tartan werd ondertussen ook weer op de proef gesteld door Yara op de horde (een mooie 5e tijd) en Jaap Gerben op de 800m die vanaf het begin dapper de kop pakte maar zich op het laatste rechte stuk helaas voorbij moest laten sprinten. Later op de middag liet Yara wederom zien dat ze een betrouwbare factor in het team is door ontspannen over 1,60m te springen. Tegelijkertijd kon het publiek genieten van Andrej die twee keer zo hoog sprong, maar dan met een stok in zijn hand! Ook Anja deed haar kunstjes met een zware bal aan ketting, weer bijna 20 meter maar net niet helemaal… Later op de dag kon zij met een zware bal zonder ketting wel laten zien wat ze waard is met een nieuw PR van 8,22m op het kogelstoten. 

Eindelijk, de sprintnummers stonden op het programma, tijd voor de explosiviteitsbommen. Noa en Anniek namen namens de vrouwen de 100 en 200 meter op zich. Met een geldige maar nuttige meewind snelde Anniek naar een nieuw PR en CR in 12,61 en ook Noa mag trots zijn op haar 12,81. Bij de 200 meter waren de kaarten opnieuw geschud en deze keer rolde er voor Noa een PR uit! Bij het verspringen kon Noa deze snelheid helaas nog niet helemaal omzetten in afstand, maar het kan niet op elk onderdeel feest zijn.
Bij de sprintmannen zaten PR’s er zondag niet in, maar Wouter, Skip en Stefan liepen op de 100m en 200m niet belachelijk ver van hun persoonlijke records af en zij mogen dus ook tevreden zijn. Skip wist er die middag ook nog een ruime 12 meter hink-stap-sprong uit te persen. Verder hebben onze lactaatmonsters op de 400m ook weer gestreden tot de laatste meter. Ilona kwam weer aardig in die buurt van die 60 seconden grens, Stefan liep op 2 honderdste van zijn PR en bij Eric was vooral het gevoel goed en de tijd keurig. 

Aan het einde van de middag begon het weer af en toe wat om te slaan, maar dat weerhield de MLA-atleten van Vitalis er niet van om hun beste beentje voor te zetten. Lianne en Marije liepen ver voor in het veld tijdens de 1500m zodat iedereen weer even onder de indruk was van de voorbijsnellende blauwe singletjes. De mannen mochten iets meer rondjes flaneren in een mooie race over 5000m waarin Freek flink doorbeet en ook Thijmen zijn vorm wederom liet zien. De 3000m SC leverde zoals vaker een overwinning voor Groningen op, met Ineke die ondanks een aantal moeizamere hordes in de eerste paar rondes, haar progressie van de afgelopen maanden liet zien.  

Tijdens al dit MLA geweld waren onze krachtpatsers bezig met kogel en discus. Matisse liet zien dat zijn carrièreswitch van het hoogspringen naar het discuswerpen niet voor niets is geweest. Door de barrière van 30 meter te doorbreken wierp hij een mooi persoonlijk record en verstevigde hij tevens het huisrecord. Alex had wat minder geluk, bij discus net geen 30 meter en met kogel kwam hij tot een afstand van 9,99m, die afstanden komen wel weer Alex, maak je geen zorgen. 


Als laatste onderdeel op het programma stond nog de o zo leuke 4x400 meter estafette. Bij de vrouwen stond een bij elkaar geraapt zooitje ongeregeld aan de start, die er op karakter nog een zeer degelijke tijd en een tweede plaats uit wisten te persen. Met vier mannen aan de start die er al een zwaar programma op hadden zitten wist ook de herenploeg zich zeer goed in het veld te positioneren.  

Graag wil ik hier ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om de vrouwenploeg te feliciteren met hun plaatsing voor de promotiewedstrijd in september. Ook de mannen hebben zich weer bewezen door zich netjes te handhaven in de 2e divisie. Dank ook aan onze juryleden Dennis en Ronald, en enthousiaste supporters Lieke, Arjan, Wendy en Fokie. 

Na de gebruikelijke groepsfoto en eten bij de lokale pizzabakkers kon de terugweg naar het hoge noorden weer beginnen, iedereen verzadigd en voldaan. We kunnen terugblikken op een gezellige en sportieve dag!