NL | GR | EN

Vitalis op de Veluwe

Door: Rianna Lugtenborg, op 25-03-2019 om 20:07

Door: Rianna 


  • Afgelopen weekend wat het zover. Op vrijdag is er een grote groep vitalisten onderweg naar Hoekelum om een weekend te vertoeven tussen de bossen en op de hei. De sfeer zit er in de trein meteen goed in. Bepakt en bezakt, midden in de avondspits zitten de vitalisten lekker opgepropt in de trein. Na een hele gezellige afsluitende busreis van Ede naar boerderij Hoekelum met een buschauffeur die bereid was de groep vitalisten iets dichterbij de boerderij af te zetten kon er gezellig, aangeschoven worden bij een heerlijk maaltje.

  • Ondertussen werd er op de Boerderij onder het genot van een wijntje gekookt. Eerder die middag was er flink heen en weer gereden om de boerderij van genoeg eten en drinken te voorzien. Nadat de magen van onze sporters gevuld zijn is het dan ook tijd voor een traditionele vrijdagavond. De fascisten en liberalen zijn volop tegen elkaar aan het strijden. Er wordt afgesloten met een paar potjes weerwolven. Het vele slapen in Wakkerdam zorgt ervoor dat Vitalis een goede nachtrust tegemoet gaat.   

  • Op zaterdag staan er verschillende trainingen op het programma. In de ochtend wordt er door de MLA en de sprinters getraind op de baan. De lopers van de basisgroep worden mee op sleeptouw genomen door Piet voor een mooie trailrun over de Ginkelse Heide. Na gevaarlijk dicht langs het spoor te zijn gerend. De bosjes van flink dichtbij te hebben kunnen bewonderen, en een paar keer een verkeerde afslag, komen de avonturiers van de basisgroep na een flinke duurloop weer terug bij de boerderij.

  • Na de lunch en een middagdutje is het tijd voor training 2. De groep van Dirk verkent het rondje met een paar flinke heuvels voor de volgende dag, er wordt krachttraining gedaan en zowel de basisgroep als de technische groep vliegen over een lat. Zij zijn aan het hoogspringen.

  • Onze oudjes in het gezelschap beter bekend als Barbabenno, Frank B. en Rianna L. besluiten ’s middags lekker binnen te blijven en genieten heel kort van de rust op de boerderij. Als iedereen moe maar voldaan terugkomt van de training barst de gezelligheid lost. Er wordt fanatiek 30 seconds gespeeld. Na het avondeten, zet de gezelligheid door. Een aantal vitalisten gaat ons deze avond al verlaten. Moe van de trainingen is de Boerderij om half 2 helemaal stil.

  • Op zondagochtend genieten de Vitalisten nog van een heerlijke heuveltraining. De zon is een aangename verassing tijdens deze training. Na de laatste training wordt er nog één keer geluncht en dan is het tijd om met zijn allen de trein in te stappen richting het hoge noorden.