NL | GR | EN

Baanwedstrijden Steenwijk en Wageningen

Door: Wouter Dijkstra, op 10-07-2017 om 15:21

Steenwijk
Door: Matisse de Boer
Op een zonnige zomeravond stonden in Steenwijk vijf Vitalisten aan de start. Bij het kogelstoten stond er een huiselijk duel op het programma, met Joris Beintema en Matisse de Boer. Joris wist zichzelf naar een nieuw persoonlijk record van 8,52m te stoten en Matisse verbeterde zijn persoonlijke record naar 9,55 meter. Op de Mijl wist Arjan Feenstra zich naar een rappe tijd van 4:44.87 te lopen, wat voor hem eveneens een persoonlijk record is. Lieke van de Weerd liep deze afstand voor het eerst en finishte gesloopt na 7:04.00. Op de 10 kilometer op de baan stond An Bennema aan de start. Onder aanmoediging van Dirk, Larissa en Yara legde ze de 25 hele ronden om de baan af in een tijd van 37:19.34. Ook voor An was dit een persoonlijk record op de baan!

Alle uitslagen zijn de vinden op: https://www.vitalis.org/results/competitions/1970

Wageningen
Door: Thijmen van der Loop
Na een kleine vertraging, door gekkies die langs het spoor liepen, waren we dan toch in Wageningen aangekomen. De zon was ook naar Wageningen afgereisd en zorgde voor een aangename temperatuur en bijna perfecte omstandigheden. Ideale omstandigheden voor de aanwezige Vitalisten om het beste uit zichzelf te halen. Het spits mocht worden afgebeten door de sprinters, op de 100 meter. Hierbij verschenen Eric, Tjerk en Ilona aan de start. Eric dook hierbij ruim onder 12 seconden waarmee hij zijn persoonlijk beste prestatie op deze afstand tot op enkele 100ste van een seconde benaderde. Daarna was het de beurt aan de 800 meter lopers. Menno en Thijmen, die samen in baan 6 mochten starten, wisten beide hun pr met enkele tienden te verbeteren. Bij de dames stonden Ellen en Erika aan de start. Ellen liep naar een mooie tijd van 2;19,25 en liet daarmee zien, met het oog op het NK van aankomend weekend, dat het met de snelheid wel goed zit.

Vrijwel direct na zijn 800 meter mocht Thijmen naar de verspring bak om te gaan inspringen, hier wordt verder niet meer over gesproken! In de zelfde startgroep wist Tjerk, tot 5x toe perfect uitkomend op de balk, tot een nieuw pr van 5,92 meter te komen. Het lijkt enkel een kwestie van tijd voordat hij de 6 meter grens gaat doorbreken. Ondertussen liep Ilona nog naar een nieuwe persoonlijke besttijd van 26.66 seconden over 200 meter.

Op de 1500 meter werd Vitalis vertegenwoordigd door Silke, Fabian, Hindrik en Lianne.  Hindrik en Lianne debuteerde op dit onderdeel en kwamen beide tot een zeer verdienstelijke tijd, Lianne wist zelfs onder de 4;50 minuten te blijven. Dit gebeurde nadat Fabian weer eens gedemonstreerd had hoe je de drie en driekwart ronden onder de 4 minuten moet lopen. Inmiddels was het alweer tijd voor het laatste sprint nummer, de 400 meter, waarop Eric aan de start verscheen. De volle ronde werd door hem afgelegd in een nieuwe persoonlijke besttijd.

Toen de zon al geruime tijd onder was, de kunstverlichting ontstoken en de overige Vitalisten al huiswaarts gekeerd waren mocht Thijmen gaan beginnen aan zijn 5000 meter. Na een voorzichtige opening wist hij mede door een snelle laatste ronde nog tot een tijd van 17;26 minuten te komen.

Al met al was het  dus een succesvolle avond voor de aanwezige Vitalisten.

Alle uitslagen zijn te vinden op: https://www.vitalis.org/results/competitions/1978