NL | GR | EN

Vitalis soeverein in Leek!

Door: Erika Bremer, op 04-12-2018 om 22:28

Geschreven door: Thijmen van der Loop

Afgelopen zaterdag is een achttal Vitalisten afgereisd naar Leek om daar deel te nemen aan de Nienoordcross. Als eerste was het de beurt aan de lopers van de 5 km (naar boven afgerond). Aan de start stonden Martijn, Federico, Thijmen, Ineke en Gerwin. Bijna direct na de start pakte Thijmen de leiding, een groepje vormde met daarin ook Federico en Martijn. Al snel werd duidelijk dat voor de andere lopers in dit groepje het tempo te hoog lag en dat deze drie Vitalisten onderling uit moesten gaan maken wie er met de overwinning vandoor zou gaan. Na een tempo versnelling van Federico aan het begin van de tweede ronde was Martijn de eerste die moest lossen, even later ging Thijmen er ook af na een tweede versnelling van Federico. Federico zou uiteindelijk als eerste de finish passeren op 8 seconden gevolgd door Thijmen en op 25 seconden door Martijn. Gerwin wist uiteindelijk als zesde de finish te passeren en liep daarmee een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

Waar er bij de heren nog enige spanning was, was hier bij de dames geen sprake van. In een sterke race liep Ineke van begin tot eind op kop in het dames veld en pakte daarmee de winst.

Een uur later was het de beurt aan Frank, Marije en Silke op de 7.5 km. Hierbij had Frank de vooraf uitgesproken ambitie om beide dames voor de blijven. Dit lukte hem met een sterke en goed opgebouwde race uiteindelijk ruimschoots. In het dames veld liepen Silke en Marije sterk mee van voren. Bij de eerste doorkomst had Silke een klein gaatje geslagen met haar twee achtervolgers, waaronder Marije. Bij de tweede doorkomst was de situatie praktisch onveranderd, al was de achterstand van het achtervolgd duo wel iets verder opgelopen. Uiteindelijk liep Silke in de derde ronde onbedreigd naar de winst. Marije had haar mede achtervolger uiteindelijk moeten laten lopen, maar wist uiteindelijk toch nog knap als derde te finishen.  

Al met al bleek het een vruchtbaar dagje voor de afgereisde vitalisten met 3 overwinningen en 6 podiumplekken was Vitalis oppermachtig in Leek.