NL | GR | EN

Werpdag Steenwijk

Door: Erika Bremer, op 16-10-2018 om 13:25

Geschreven door: Anja Bekema 

Zondag 14 oktober stond al een tijdje gemarkeerd in de agenda’s van de werpers van Vitalis. Ik hoor u al denken? De werpers van Vitalis, bestaan die? Nou, die bestaan zeker. Met een heuse delegatie van 7 werp(st)ers plus 2 aanhang, vertrokken we afgelopen zondag richting Steenwijk. Op de zonovergoten baan van Start ’78 stond een werpdriekamp (speer, discus, kogel) op het programma. Ruim op tijd begon de fanatieke groep sporters aan de warming-up. Dit hield in, 1 rondje inlopen, wat rekken en strekken en voor Joris zijn ‘pokkel activeren’ met een foam roller.

Deze specifieke warming-up bleek voor Joris in ieder geval zijn vruchten af te werpen (op speerwerpen dan). Hij wierp hier in de laatste poging met een bijna gestrekte arm een nieuw huisrecord, waar hij natuurlijk erg trots op is. Alex, de man met natuurtalent en biceps om u tegen te zeggen, verbaasde de toeschouwers op elk onderdeel weer. Na nog maar een paar trainingen smeet hij de ronde en langgerekte voorwerpen al een heel eind richting de horizon. Ook bij de jongens junioren A was de hevige strijd merkbaar. Sven verloor plek 1 op 2 punten maar mocht wel een mooie zilveren medaille mee naar huis nemen. Ook Jeroen viel in de prijzen en kreeg een bronzen plak om z’n nek gehangen (onee er zaten geen lintjes aan). Sam viel helaas net buiten het podium maar die is hard op weg om het de andere jongens weer moeilijk te maken. Ook Anouk en Anja gingen met opgeheven hoofd naar huis met een derde plek overall, Anouk zelfs met een nieuw pr op speerwerpen! Anja kwam daar helaas net 1 cm te kort voor.

Na de wedstrijd zat de sfeer in de kantine van de Steenwijkse vereniging er goed in. Omdat het de laatste baanwedstrijd van het seizoen was gingen raketjes voor 25 cent de deur uit, waar gretig gebruik van werd gemaakt door menig Vitalist. Ook de gratis worst en kaas na afloop werd zeer gewaardeerd. Volgend jaar zijn we er weer bij!