NL | GR | EN

Sfeerverslag juni

Door: Rixt Hofenk, op 03-07-2024 om 20:31

De laatste loodjes voor de zomervakantie zijn aangebroken en met een volle, maar gezellige Vitalis-maand hebben we in juni het studiejaar goed afgesloten. De maand zat vol met sportieve en sociale activiteiten, zoals competities en borrels. Ben je benieuwd wat we deze maand allemaal hebben gedaan? Lees dan vooral verder!

De maand begon op 2 juni met een lange reis richting Wageningen. Hier nam Vitalis met een mannen- en vrouwenteam deel aan de tweede competitiewedstrijd van de 2e divisie. Tussen de regen door waren er gelukkig ook wat zonnestralen te zien, waarin onze atleten straalden op de atletiekbaan. 

Op 5 juni was het tijd voor het actieve ledenuitje. Na het eten was het echter gedaan met de positiviteit; de avond stond volledig in het teken van een verschrikkelijke gebeurtenis: onze mascotte Barbabenno was vermoord... Aan alle actieve leden was het de uitdaging om uit te vinden wie de dader van deze brute daad is, met welk wapen het is gebeurd en op welke locatie. Uiteindelijk bleek in de Tram dat Miriam onze Barbabenno met de voorzittershamer op de Grote Markt heeft vermoord. 

Barbabenno is gelukkig een soort kat met zeven levens en was er gewoon weer bij tijdens NSK Baan in Eindhoven. Hij was de grootste supporter van de Vitalisten tijdens de beerchase (waarbij Vitalis meerdere podiumplekken pakte!!), de 4*100 en de 4*800 estafettes en alle losse onderdelen. Ook genoot hij enorm van het NSK feest. Het laatste NSK van het jaar was dus een groot succes. 

Tijd voor spierpijn van het NSK was er niet, want op de dinsdag erna stonden de clubkampioenschappen op de weg alweer op de planning. Susan, Jelmer, Evelien en Bart mogen zichzelf de nieuwe clubkampioenen noemen!

Dat je nooit alleen bent bij Vitalis was te zien op de iconische duo's borrel: alle Vitalisten kwamen, samen met iemand anders, verkleed als een iconisch duo. Zo waren bijvoorbeeld Buurman & Buurman, Lampje en Willie Wortel, maar ook Laurens en Jerom aanwezig. 

Na de borrel was er even tijd om uit te rusten van alle Vitalisdrukte. Op 23 juni werd het het sportieve jaar afgesloten met de laatste competitiewedstrijd in Harderwijk. Uiteindelijk zijn we met de vrouwen 15e geworden en met de mannen 29e. 

Het dinsdagavondeten van dit jaar werd door de BarCie op 28 juni afgesloten met de jaarlijkse BarCie barbecue. Tijdens lekker zomers weer werd de nieuwe barbecue voor het eerst gebruikt en konden vakantieplannen tot in de late uurtjes worden uitgewisseld. 

In juli zal er nog een laatste borrel zijn en daarmee wordt het Vitalis-jaar dan echt afgesloten. In augustus zijn we op de Kei-week te zien, waarna we op een welverdiende VakanCie gaan naar de Ardennen. Vanaf september gaan we weer los met allerlei leuke activiteiten, trainingen en natuurlijk de introperiode. Tot dan!