NL | GR | EN

Sfeerverslag maart

Door: Rixt Hofenk, op 08-04-2024 om 13:02

Met de overgang van de winter naar de lente en van de wintertijd naar de zomertijd, was het in maart ook tijd voor de wisseling van het indoorseizoen naar het outdoorseizoen. De maand begon nog met NSK Indoor in Apeldoorn. Met zo'n 20 deelnemers kleurden we de tribune en de baan blauw. Er werden nieuwe pr's behaald en debuten op de wedstrijden gehaald. Ook viel het 4*400 estafetteteam, bestaande uit Diewertje, Fleur, Rosa en Rixt in de prijzen met een zilveren medaille. 

Anderhalve week later was het tijd voor de maandelijkse borrel in Tram 13. Het thema was kakkers, dus de haren werden in een middenscheiding gekamd en truien omgeknoopt. 

In het weekend van 16 maart vond het alternatieve trainingsweekend plaats op onze eigen baan in Groningen. De hele dag kon er getraind worden en we sloten af met een barbecue en een pubquiz. 

Veel tijd om bij te komen van dit trainingsweekend was er niet, want woensdag 20 maart was het tijd voor het enige echte FeestCie sportspektakel. Er werd gevolleybald, gebasketbald en gevoetbald. Al met al weer een sportieve activiteit. 

Om door te gaan op het sportieve pad in deze maand, vertrokken we 23 maart met wel vier teams richting Enschede voor NSK Ekiden. Er werd gestreden om de beste teamprestatie op de marathon met 6 personen. Uiteindelijk vielen drie teams in de prijzen: 'Loopgroep Kech & Co' eindigde op een derde plaats bij de mannen. Bij de vrouwen besteeg het team 'Vitalis Vrouwen' de tweede plaats en 'Vitalis meer Vrouwen' de derde. De dag werd afgesloten in pyjama op de pyjama party. Al met al dus een geslaagde dag. 

De maand maart eindigde op de 30e met onze eigen Paashaascup, georganiseerd door de BaanCie. Vooral bij de 5000 meter was Vitalis goed aanwezig, maar ook op de andere onderdelen waren blauwe shirts veel zichtbaar. 

Maart was dus weer een geslaagde maand vol sportieve evenementen!