NL | GR | EN

Sfeerverslag september

Door: Roos Spierings, op 13-10-2023 om 22:23

September is altijd een prachtige maand bij Vitalis. Het is de tijd waarin onze leden terugkeren naar de atletiekbaan om hun trainingen te hervatten, en waar aspirant-leden zich aansluiten om te ontdekken wat we te bieden hebben. Dit jaar was geen uitzondering. Met 61 aspirant-leden verdeeld in technische en loopgroepen hebben zij zowel op sportief als sociaal gebied Vitalis beter leren kennen. Er zijn vier trainingen opgezet waarbij telkens een nieuw aspect binnen de atletiek werd ontdekt en er zijn twee gezellige avonden georganiseerd.  Dit begon met een competitieve `running borrel`, waar we enkele leuke spellen organiseerden, gevolgd door een spannende pubquiz in de Tram. Daarnaast hielden we een voetbaltoernooi en sloten we de dag af met een heerlijke barbecue.Het mooiste nieuws is dat maar liefst vijftig nieuwe leden zich bij onze vereniging hebben aangesloten, en nog opvallender is hoe actief velen van hen betrokken zijn bij onze gemeenschap. Onze wekelijkse dinsdagavondmaaltijd na de training wordt druk bezocht, en onze trainers hebben hun handen vol aan het begeleiden van deze nieuwe atleten. Bovendien zijn velen van hen actief geworden door deel te nemen aan verschillende commissies.Natuurlijk kon verder ons jaarlijkse verenigingsweekend niet ontbreken. Op de Veluwe, in kleurrijke onderwater outfits, hebben we genoten van sportieve activiteiten, grappige spelletjes en het leggen van nieuwe vriendschappen. Het was een groot feest waar weinig werd gedronken en soms iets te veel werd gedronken. Het was kortom een geweldig weekend!

Naast de introductieperiode hebben we ook twee belangrijke wedstrijden gehad in september: het NSK Teams en de Clubkampioenschappen baan. Het NSK Teams is een van de grootste studentenkampioenschappen in Nederland, met meer dan tweehonderd atleten die bij ons op de baan deelnamen. Het evenement was een groot succes, waar persoonlijke records en hitte-records in overvloed vielen. Onlangs vonden ook de clubkampioenschappen baan plaats, waar de beste meerkampers van Vitalis werden gehuldigd. Carlo en Evelien gingen naar huis met de welverdiende titels. Gefeliciteerd!

Ik wil jullie verder veel plezier en succes wensen bij Vitalis, en ik hoop dat jullie je passie voor atletiek blijven volgen en ontdekken gedurende de komende periode!