NL | GR | EN

Berenkuilomloop

Door: Erika Bremer, op 18-07-2018 om 23:14

Geschreven door: Piet Pascha

Zaterdag 7 juli werd Franks auto volgeladen met Marije, Thijmen, Niels, Piet en Frank zelf om af te reizen naar het even zonnige Grolloo voor een 10 kilometer wegwedstrijd met de naam Berenkuil Omloop. Aldaar aangekomen kwamen we ook Dennis tegen en ons nieuwe trainingsmaatje bij de MiLA-groep Alex. Dennis had wat last van zijn knie en wilde daarom inzetten op een duurloopje, met het bijbehorende tempo was hij ideaal geschikt als haas.

Nadat het startschot geklonken heeft rende Thijmen er als gebruikelijk direct vandoor. Hierachter werd een mooi Vitalis-peloton gevormd van Marije, Niels, Frank, Piet en haas Dennis dat het vizier gericht had op een tijd van 39 minuten.

Het was een warme zonnige dag maar gelukkig was er schaduw in het bos en waren er voldoende drinkposten en sponsposten. Het parcours was voor een groot deel onverhard, dit begon met een start op het voetbalveld en wat bospaadjes maar na 4 kilometer kwamen we ook zacht zand tegen. Piet liet zich hier als trailrunner niet door afleiden maar Marije kreeg meer moeite om haar ritme vast te houden. Niels ademde naast de frisse bosgeur ook veel opstuivend zand in wat zijn tempo niet ten goede kwam. Dit alles betekende helaas het einde van ons mooie peloton.

Thijmen kreeg het door zijn snelle start nog zwaar in de tweede helft maar was natuurlijk nog wel de eerste die de finish bereikte in een tijd van 37:43. Piet zette de progressie van elke wedstrijd een minuut van zijn PR af te lopen voort en kwam ditmaal binnen op 38:11. Hierna werd er door de commentator enthousiast omgeroepen dat de eerste dame zou binnenkomen. Bijgestaan door Dennis de haas wist Marije in een tijd van 39:42 de wedstrijd te winnen! Dennis volbracht zijn duurloop in 39:38. Niels kwam binnen zonder een druppeltje zweet te vertonen, ondanks dit een hele prestatie is, is het niet optimaal voor de warmteafvoer. Hij eindigde wat teleurgesteld op 41:35. Frank was van tevoren niet overtuigd van zijn loopfitheid, dit gaf hem mooi de tijd om te genieten van de omgeving en de sfeer. Hij kwam binnen op 43:44. Alex Kuik volbracht de 10 kilometer in een persoonlijke recordtijd van 42:38.